Volg ons op social media!

Ook genieten van onze taarten of cupcakes?

Plaats dan nu een bestelling want we zijn al snel volgeboekt!

Bestelling plaatsen

" Super vriendelijke, betrokken team, goede service en heerlijke producten!"

Bekijk hier alle reacties van onze klanten!

Blog

Hoe eet je onze fondanttaarten?

15873033 1147200768729239 4759493938942803604 n

Fondanttaarten, ik hoor men al zuchten en puffen “ oh zooo machtig, oh zooo zoet”
Hm...wat gaat hier mis?
Even terug...

We bakken een heerlijk luchtig biscuit, een recept zonder boter, zodat het lekker licht valt. Ons recept is erg neutraal van smaak, vooral niet zoet, dit is hier speciaal op uitgekozen.

Vervolgens maken we een botercreme, ja de naam is niet heel erg lekkermakend, vinden wijzelf. Boter - creme, ik denk al zelf aan een pakje roomboter in m’n mond, of zo’n creme die in een mokka gebakje zit van de banketbakker - no offence by the way- . Ik denk aan dikke, vette creme dat aan je gehemelte blijft plakken. Brrr getver sorry.....maar ok Reset! Nee, zo voelen en smaken onze cremes niet, deze zijn zacht en luchtig en smaken vooral niet naar boter.
Dat klinkt al beter, toch?

Wanneer wij onze cremes op smaak brengen, maken wij deze graag friszurig of combineren wij een zoete creme graag met een friszurige confiture. We streven altijd naar een balans tussen zoet en fris. Natuurlijk wanneer je echt van zoet en zoet houdt, kan dit ook. Maargoed, die taart...die vullen we daar dus mee.

Vervolgens wilt men vaak allerlei decoratie, leuke kleurtjes, of speciale ontwerpen. Deze decoratie maken wij van fondant, want dat is nou eenmaal een heerlijk goedje waar je van alles mee kunt doen. Voor het gemak heeft dit een vanille smaak. Ook bij het uitzoeken van het juiste merk, hebben wij gelet op smaak, structuur, mondgevoel en zoetheid.

Om dit fondant op de taart te plakken en tot zo’n mooie strakke taart te kunnen omtoveren, hebben wij witte ganache nodig. Maar wat is ganache?!
Ganache is een mengsel van witte chocolade met slagroom, we maken dit tot een pasta en kunnen daarmee de strakste taartjes maken, ook geeft dit enorm veel stevigheid aan de taart, en het kan goed tegen hitte. Ideaal, vinden wij.

De taart wordt vervolgens gedecoreerd en tot in de puntjes in alle wensen voorzien. Et voila, de taart wordt opgehaald en blije gezichten vertrekken weer. Op het feestje staat de taart lekker op tafel te pronken en komt het moment van aansnijden en eten. Maar hoe?

Wij geven altijd snij advies, onze taarten zijn hoog, vaak minstens 12cm. Hoe breed je je stuk wilt, is afhankelijk van wat je wilt eten;

A. Je houdt van ganache en fondant en bent een echte zoetekauw; Snijdt zo breed als je wilt en eet heel het stuk op. Tip: Zorg dat je honger hebt!
B. Je houdt een beetje van ganache en fondant; Snijdt smalle stukken en eet zo nu en dan een hapje van de buitenlaag. Tip: taart is iets lekkers voor bij de koffie, geen maaltijd.
C. Je houdt niet van zoet; Snijdt zo breed als je wilt, maar eet vooral de buitenkant NIET op!
Extra Tip: geef deze tip door aan anderen!

Leuk weetje: In Amerika en Engeland dient de buitenkant van de taart enkel ter decoratie, men eet de buitenkant helemaal niet op.

En bedenk nou zelf; ganache is suiker + fondant is een en al suiker = Dit maakt je taart alleen maar zoeter, laat het lekker staan! En eet al dat lekkers wat wij speciaal hebben samengesteld om jou even luxe te laten genieten!
Zo en nu allemaal taart eten!

Liefs Fallon

Fotomodel: Oudste zoon, 2e verjaardag.

Waarom werkt Taartjes Toko met crèmevullingen?

  • Het is een luxe taart! Show het mooi op tafel! Zonde om het te moeten verstoppen in je koelkast!
  • De koelkast droogt je lekkere zachte biscuit sneller uit.
Lees meer

Waarom zou je eigenlijk voor Taartjes Toko moeten kiezen?

  • Je vindt de taarten er mooi uitzien
  • De vullingen en combinaties spreken je erg aan

Lees meer